NIEUWS

Zaterdag: 20 april 2019: J.S.Bach/ Matthäus Passion

Het is alweer ruim 5 jaar geleden dat de initiatiefneemster Elfride Zeldenrust het idee kreeg, bij de fusie van de 12 gemeentes, de inwoners die elkaar niet of nauwelijks kennen, met elkaar in contact te brengen middels een cultureel participatieproject. Ze heeft gekozen voor klassieke muziek en wel voor één van de mooiste en indrukwekkende composities die Bach ooit schreef, de Mattheus Passion. Ook dit jaar zijn er weer veel mensen uit de regio ingegaan op de uitnodiging om auditie te doen. Zoveel mensen dat er zelfs een koor is van 90 mensen. Wederom is ergekozen voor een samenwerking van amateurs en professionals waardoor er steeds weer een wederzijdse chemie ontstaat. De uitvoering vindt plaats op zaterdag 20 april en vangt aan om 14.30 uur. Kaarten  à € 27,50 kunt u bestellen via mattheusinstichtsevecht.nl  

13 januari 2019: Nieuwjaarsconcert

Het nieuwe jaar, starten we met een Nieuwjaarsconcert, uitgevoerd door het SDG Orkest Tienhoven. Ook het Jeugdorkest zal aantreden. Aan bod komen onder meer de muziekstukken uit het traditionele NOS verslag van het Wiener Philharmoniker Nieuwjaarsconcert. Het belooft een prachtige uitvoering te worden. De toegang is gratis. Het concert begint om 14:00 uur en vanaf 13:30 uur is de kerk open.

Zaterdag: 6 oktober 2018″ Barok langs de Vecht” concert

Zaterdagavond, 6 oktober 2018 is het ‘jaarlijks’ concert van het ensemble “Barok langs de Vecht” in Breukelen. Dit naar in een geheel andere setting, namelijk in de sfeervolle en intieme ruimte vòòr in de Johannes de Doperkerk. U zit hierdoor dicht bij de musici en op comfortabeler zitplaaten. Op het programma staan werken van zowel Duitse als Italiaanse componisten. De Italianen van deze acond zijn zeer bekende namen: Vivaldi, Pergolesi en Scarlatti. De Duitse muziek is van de overbekende Telemann, Bach en van de geheel onbekende Johann Pfeiffer. Het sluitstuk is het ontroerende concert voor oboe d’amore, strijkers en continuo van Bach. Het concert begint om 20:00 uur, kerk open om 19:30 uur. De toegangsprijs is 10,-. Kaarten zijn te koop voor aanvang achter in de kerk. Er is een pauze waarin u een drankje kunt verkrijgen.

Vrijdag: 21 december Lichtjesavond

Lichtjesavond

Op vrijdag, 21 december was er weer de traditionele Lichtjesavond. Het weer was storm-en regenachtig waardoor we jammer genoeg niet het lint van licht, dat de 3 kerken met elkaar verbindt, konden plaatsen. Het was heel fijn dat iemand ons spontaan een groot lichtsnoer kwam aanbieden waardoor de entree naar de Johannes de Doperkerk er verlicht en uitnodigend uitzag. Het hart van lichtjes op de Kerkbrink lukte helaas ook niet. In de kerken was er echter volop licht, muziek en warmte te vinden en genoeg mensen die de storm getrotseerd hadden. Vooral voor de kinderen was het weer spannend en natuurlijk vergaten ze de grabbelton niet.

Hommage aan Jules de Corte

Zondagmiddag, 25 november 2018, is er een nostalgisch optreden in de Johannes de Doperkerk te Breukelen met de titel “hommage aan Jules de Corte, een liedjesprogramma”.  Jules de Corte (1924-1996) schreef en compenseerde honderden liedjes waaronder het bekende levenslied “ik zou weleens willen weten”. Bert Tielemans en André Haverkort, nemen u mee in de tijd van Jules. De entreekosten bedragen 5 euro, inclusief kopje koffie/thee. Het optreden vangt om 15:00 uur, kerk open om 14:30 uur.

Mannenkoor

14 April: Nederlands Concert Mannenkoor o.l.v. Jimco Zijlstra  met het Bach Ensemble Breukelen.
Aanvang: 15.30 uur
4 februari 2018:
Gospelkoor REJOICE o.l.v. Remco Hakkert presenteerde op 4 februari 2018  het gospelevent `That´s Life´. De bezoekers waren enthousiast over dit optreden, wat overigens gratis was en klapte na de pauze enthousiast mee.

Matthaus Passion

31 Maart 2018
Matthaus Passion in de Stichtse Vecht.
dit unieke jaarlijks terugkerend participatie project waarin de Matthaus Passion van J.S. Bach wordt uitgevoerd door en voor inwoners uit een  gemeente. Het solisten team zal ook deze keer weer van hoog niveau zijn met de Breukelse sopraan Lieve Geuens, mezzosopraan Marjolein Niels, tenor Leon van Liere, bariton Robert Hoving, de superieure evangelist Raphael Hohn en Raoul Steffani als fenomenale Christus.
Aanvang: 14.30 uur kerk open 14:00 uur.
Kaarten a 27,50 euro kunt u bestellen via www.mattheusindestichtsevecht.nl

Gospelkoor REJOICE

4 februari 2018:
Gospelkoor REJOICE o.l.v. Remco Hakkert presenteerde op 4 februari 2018  het gospelevent `That´s Life´. De bezoekers waren enthousiast over dit optreden, wat overigens gratis was en klapte na de pauze enthousiast mee.