Mattheus Passion!

In Stichtse Vecht wordt deze passiemuziek op een wel heel bijzondere manier vertolkt.

Zoveel mogelijk zangliefhebbers, kinderen, amateur- en professionele musici, uit onze regio, krijgen wederom een unieke mogelijkheid om tot een hoogwaardige uitvoering van de Mattheus Passion van Bach te komen. De sociale en muzikale samenhang binnen de gemeente wordt hiermee enorm gestimuleerd en onderscheidt de Stichtse Vecht zich op cultureel gebied. Er wordt bewust een nieuwe generatie betrokken bij ‘Mattheus in de Stichtse Vecht’

Na het enorme succes van de uitvoeringen in 2015 en 2016 in Loenen aan de Vecht, wordt de Mattheus Passion 2017 in de Johannes de Doperkerk in Breukelen uitgevoerd.

Voor de solopartijen zijn professionele zangers aangetrokken en dit jaar zingen twee jonge ‘topsolisten van de toekomst’ de mannelijke hoofdrollen. Raphael Höhn, de in Nederland opgeleide fenomenale tenor, zingt de Evangelist. De 24 jarige Raoul Steffani, uitgekozen tot het meest veelbelovende Nederlandse zangtalent van dit moment, zingt de Christuspartij. Nooit eerder werd deze partij in Bach’s Mattheus Passion vertolkt door zo’n jonge zanger!

De organisatoren van ‘Mattheus in de Stichtse Vecht’ maakten eind vorig jaar bekend dat de kaartverkoop was begonnen. ‘Het blijkt dat dit jaar de belangstelling groots is, aangezien in december jl. alle kaarten al verkocht zijn’, laat mede-initiatiefnemer Elfride Zeldenrust weten. ‘We houden echter nadrukkelijk de optie open voor belangstellenden om op de wachtlijst te komen’.

Mattheus in de Stichtse Vecht
Datum:     Zaterdag 15 april 2017
Aanvang:  14:30 uur
Locatie:     Joh. de Doperkerk in Breukelen

Meer info: www.mattheusindestichtsevecht.nl